Ивайло Петев облича екипа на Спартак (Плевен) за "Купата на кмета"

Куп футболни легенди се включват в надпреварата тази събота

Тази събота (20 юни) селекционерът на българският национален тим Ивайло Петев ще изиграе първия си мач за плевенския Спартак. Селекцията му ще вземе участие в тристранен международен турнир за ветерани, в който съперници ще са Спартак, Люлебургаз /Турция/ и Докса /Драма, Гърция/, пише "Спортал". На терена Петев ще бъде съотборник с легендата Пламен Гетов, Илия Войнов, Мариус Уруков, Благовест Петков, Светослав Бърканичков, Милко Гаврилов, Бойко Цветков, Ботьо Ботев, Васко Диков и др.

Специално за турнира от Кубан се очаква и бившият национал Ивайло Петков, който започна работа в руския клуб като спортен директор. Селекционер на плевенския тим е бившият му капитан от 70-те и 80-те години на миналия век Цветан Каменов.

В Докса преди години трайна следа остави именития халф на Левски Тодор Барзов, който е юноша на плевенския Спартак. Именно с неговото съдействие гърците се отзоваха и ще участват в турнира.

Победителят ще спечели „Купата на кмета”, която ще получи лично от плевенския градоначалник проф. д-р Димитър Стойков. Именно той е патрон на надпреварата, която се провежда за втора година. Срещите започват от 17,30 часа на градския стадион „Плевен” при свободен вход.