Уникални кадри: Слави пее и плаче с 50 хиляди плевенчани (Видео)

Преди 17 години в центъра на Плевен се случва нещо невиждано - вижте целия концерт

Еуфорията покрай концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в зала "Арена Армеец" и последвалата такава около предстоящия им спектакъл на стадион "Васил Левски" е наистина впечатляваща. Припомняме, че билетите и за двете събития бяха разграбени за часове.

Преди няколко месеца Plevenutre.bg върна времето със 17 години назад, припомняйки на читателите си за може би най-грандиозния концерт, провеждал се някога в Плевен. Сега ви представяме не само отбрани кадри, а целия спектакъл, заснет и излъчен от емблематичната за времето си плевенска телевизия "Евроком"

Датата е 24 май 1998 г. Над 50 хиляди човека са изпълнили площад "Възраждане", а причината е... Слави Трифонов. Периодът е тежък за него. Само няколко месеца по-рано е започнал новото си шоу "Хъшове", но още след първото му издание е свален от ефир зарадки скандални скечове, осмиващи управляващите от СДС. Започва лутане по зали, театри и мазета на дискотеки, в които да се снима предаването и впоследствие да се върти по кабеларките из страната.

На 23 май 1998г. кино "Освобождение" домакинства на "Хъшове" за промоция на албума "Девети трагичен", а на следващия ден плевенският площад е истинско море от хора. От "Часовника" до днешния "Централ Мол" игла да хвърлиш, няма къде да падне. Слави подарява специален момент на съгражданите си и емоционално споделя при едно от изпълненията си: "Искам да ви благодаря и да ви кажа, че ако не бях от Плевен, сега нямаше да стоя на тази сцена и да ви пея в този момент".

Любопитна подробност е, че по подобие на концерта в "Арена Армеец" и мегаспектакълът на площад "Възраждане" завършва с песента "Цвете мое", а Слави не успява да скрие емоциите си.