Близките на Цвети, Влади и Ники този път вярват в справедливостта

"Надявам се до 2-3 седмици да се реши по същество предаването на Хуриет Сюлейманов", коментира прокурор Вълков

"Надяваме се на справедливост и да ни се сбъдне голямото желание Хуриет Сюлейманов да излежи в български затвор 15-годишната си присъда. Вярвам, че това ще се случи!". Това заявиха по Нова тв близки на две от жертвите - майката на Влади Горанов и сестрата на Цвети.

На 5 май Сюлейманов 2014 г. удари челно беемвето си в рено, в което пътували 4-ма студенти от Плевен, отивали на изпит в СУ. На място загинаха Влади и Николай, а близо 3 месеца по-късно и Цвети. Хуриет беше осъден на 15 г. затвор, но избяга от българското правосъдие.

"Случаят с бягството му зад граница трябва да бъде внимателно анализиран, за да бъдат направени законови промени и да не се допускат нови такива случаи. Бяха допуснати много грешки.", каза Галя Горанова, майката на Влади. Според нея едно от важните неща е пълен контрол на мярката за неотклонение домашен арест.

Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков заяви, че той е бил убеден, че Хуриет ще избяга. Той не можа да отговори на въпроса как лице, което се издирва, не е било спряно на граничния пункт.

"Проверката, която аз разпоредих, след като той избяга, не доведе до някакви съществени резултати, за да можем да кажем, че има виновен служител за бягството му”, коментира Вълков. Миналата седмица той е провел разговор с немски прокурор, който ще се явява тази седмица по мярката за задържане. "Надявам се до 2-3 седмици да се реши по същество предаването на Хуриет Сюлейманов", допълни Вълков.