Михаил Христов: Продължавам да тренирам и няма да се откажа

Плевенчанинът очаква официално потвърждение в началото на юли за участието си на скок дължина на Параолимпиадата в Рио

"Еврофутбол" изпраща петима от своите Спортни таланти за настоящата година на Олимпиадата в Рио де Жанейро – това стана ясно на днешната пресконференция, която се състоя в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски" в София.

"Отличниците", които ще представят България на най-големия световен спортен форум са: Ангел Кодинов – едноместно кану 1000 метра; Денислав Коджабашев – тенис на маса - параолимпийска дисциплина; Ивайло Иванов – джудо, категория до 81 кг.; Милица Мирчева – маратон; Мирослав Кирчев – едноместен каяк 1000 метра. На събитието присъства и плевенчанинът Михаил Христов, който очаква официално потвърждение в началото на юли за участието си на скок дължина на Параолимпиадата в Рио.

Букмейкърската къща осигури допълнително финансиране от 1000 лева на всички, които спечелиха квота за Олимпиадата, за тяхната подготовка и лично спокойствие. Изпълнителният директор на Фондация "Работилница за граждански инициативи", партньор на Еврофутбол по програма "Спортни таланти", Илияна Николова връчи на всички атлети по една икона на Св. Георги Победоносец – за късмет и бъдещи победи.

Михаил Христов, който очаква до дни да разбере дали ще представлява България в Рио (в началото на юли се очаква писмо от Международната параолимпийска федерация с информация колко квоти се отпускат за България, съответно Българската параолимпийска асоциация ще прецени кой заминава), също каза няколко думи:

"Искам да ви благодаря – на Еврофутбол и ФРГИ, за това, че толкова години сте до мен и ме подкрепяте! Надявам се, че ще оправдая доверието ви и също ще ви направя подарък, заминавайки на Олимпиадата! Продължавам да тренирам и няма да се откажа. Ако стигна до Параолимпийските игри, смятам, че имам шанса да вляза в осмицата, а защо не и по-нагоре!"