Ще разберем ли истината за убиеца на Цвети, Влади и Ники?

"Откъде пари за документи, пребиваване, път, рушвети?", пита адвокат Галя Горанова

"Хората ми се обаждат по телефона, срещат по улицата, пишат поздравления. Поздравяват ни за залавянето на убиеца. Честитят ни ареста на Хуриет. Защо? Защо тази новина предизвика такава вълна от емоции? Отговорът е ясен: Защото се е случило нещо, което кара хората да повярват в справедливостта. Защото доброто все пак надделя над злото. Помните ли? Справедливост ще има! Толкова хора повярваха, че това е възможно. И то стана възможно!", пише Галя Горанова, майка на загиналия в адската катастрофа край Луковит - Влади, в сайта на сдружение "Справедливост".

"Няма да крия, за нас след еуфорията се зараждат много въпроси, които няма как да се отминат. Защото децата ни ги няма - убиха ги и ние не можем да забравим. Какво е правил Хюриет Сюлейманов в Давос, който е един от най-скъпите курортни градове в Швейцария? Как е стигнал до там? Как е успял да се издържа? Откъде пари за документи, пребиваване, път, рушвети?! Откъде?!", пита адвокат Горанова.

"Едни казват - имал канал за проститутки, други - с наркотици се занимавал, намесва се депесето, десетки версии. Всъщност остава въпросът - откъде убиецът на децата ни, който няма завършен осми клас, който едва говори български, който е видимо със забавено развитие, намери средства да плати и избяга от село Сеслав, да плати и премине през границите ни, да плати и пребивава на територията на Германия почти година и половина, да плати и стигне до Давос в Швейцария. Този човек с какво се е занимавал цял живот и откъде са парите му, при положение, че той няма легална дейност и работа? Кажете ни кой е Хуриет? С проституция ли се е занимавал, оръжие ли е продавал, с атентати ли се е занимавал, избори ли е купвал, някаква друга важна работа ли е вършил...? Защото това не е случайно и никой не бива да се съмнява", с право отбелязва адвокат Горанова.

"Искаме отговори! Искаме да разберем истината за убиеца на Влади, Цвети, Ники, за осакатения Иван! Искаме справедливостта да я има всеки ден!", допълва майката на Влади