Двама арестувани за убийството на 27-годишния плевенчанин в Далас (Видео)

Арестуваните са обвинени и в още серия престъпления в часовете след стрелбата

Двама души са арестувани за убийството на 27-годишен плевенчанин в Далас, Тексас. Цветомир Нешков беше прострелян миналата сряда в дома си в предградието Юлес. Това са 23-годишният Джей Арон Балч и 26-годишният Крисчън Ейнджъл Ескобедо, съобщи bg-voice.com.

Освен в убийството на българина двамата арестувани са обвинени и в още серия престъпления в часовете след стрелбата - кражба от дом, измама с фалшив чек, притежание на наркотици и кражба на кола, с която са били спрени и арестувани от полицията в близкото градче Бедфорд. При проверка властите там установили, че има заповед за техния арест за убийството в Юлес.

Малко преди полунощ в сряда полицията пристига в дома на Нешков след съобщение на 911 за стрелба. Полицаите намират 27-годишния мъж с прострелна рана в гърдите. Българинът е бил транспортиран до местна болница, а оттам с хеликоптер до по-голямата Baylor Dallas Hospital.

Въпреки усилията на лекарите Цветомир умира по време на операцията.

"Тримата са били заедно и започнал спор - не бих го нарекъл бой, обяснява сержант Скот Петерсън от полицията в Юлес. - Жертвата и заподозрените са се познавали." Той обаче отказа да обясни каква точно е връзката между тримата. Едната от версиите, по които работят властите, е престъпление от ревност.

Цветомир Нешков е родом от Плевен, но емигрира в САЩ с родителите си.

Полицията оглежда района около къщата, в която е станала престрелката в Юлес, Тексас - предградие на Далас


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен