Емил Велев с гръмки думи за бъдещето на футбола в Плевен

С помощта на кмета, Зеленогорски и мощни бизнесмени Спартак ще има едно добро развитие, заяви Кокала

Главният мениджър на Спартак Емил Велев гостува в актуално студио "Дерби", където коментира случващото се във футболния живот у нас. Легендата на Левски разкри доста интересни неща и за ситуацията в Плевен.

"Проектът е доста сериозен в Плевен. Разговарял съм с хора, които ще искат да се занимават с това нещо. Резултатите може би ще се видят догодина или по догодина. Такъв голям областен град с футболна история не заслужава мястото, на което се намира в момента. И може би за това се навих да приема това предизвикателство", заяви Кокала.

"Проектът е в процес на развитие, така че не може да избягаме от времето, което ще ни е нужно. Хората, които се занимават с това нещо са доста сериозни, говорят за сериозни инвестиции в спортната база, да се направи нещо запомнящо се, което да остане за поколенията. В тази връзка не може да не се обърне внимание на школата на Спартак, на спортното училище, което функционира добре. Това е нещо, което няма да е лесно, но знаете, че в нашата действителност трудно стават нещата", каза още Емил Велев.

"Мисля, че в скоро време местният градоначалник ще бъде привлечен за председател на Спартак. И с помощта на г-н Зеленогорски и на други хора, бизнесмени, които са мощни, предполагам, че ще има едно добро развитие. Но пак казвам - всичко е в проекция", отбеляза Кокала.