Иван Динов: Не съм уговарял мачове, всички в Плевен знаят за какво става въпрос

Това са изключително неетични и несериозни неща, отговори на обвиненията спонсорът на Спартак

"Това са изключително неетични и несериозни неща. Гледах това интервю и съм много разочарован от това, което чух", заяви в Актуално студио "Дерби" спонсорът на футболния Спартак Иван Динов. Той категорично отрече обвиненията на юношата на Спартак (Плевен) и настоящ играещ президент на Вихър (Славяново) Светлин Линев, че е карал юноши на тима да играят в уговорени мачове.

"Всички в Плевен знаят за какво става въпрос и как и по какъв начин бяха извадени 2012 г. юношите на Спартак. Знаят какви скандали имаше и за какво става въпрос. Не му прави чест на Светльо Линев да ми вменява на мен вина няколко години по-късно за неща, в които не съм участвал и не съм извършил. Имаше разследване от БФС - установи се, че нито аз, нито тогавашният треньор на юношите Благой Кръстанов имаме вина. Правата, които ни бяха спрени тогава, месец и половина по-късно ни бяха възстановени. И сега няколко години по-късно да ме обвинява е малко обидно. В сферата на набеждаването е и не е етично. Ако е имало нещо с тези деца, то това щеше да стане обществено достояние и да има някаква реакция спрямо мен от БФС и полицията", заяви Иван Динов.

"Всички знаят какво се случи, това е една болна за мен тема. Когато отидох в Спартак през 2011 г. отборът беше във "В" група на 7 точки от Локо (Мездра), с почти невъзможна мисия за влизане в "Б" група. Нашият щаб направи всички възможно тогава, влязохме в "Б" група, направихме един изключително стабилен тим. Половината от този отбор след това отиде в Дунав (Русе) и видяхте какво направиха с плевенските момчета - влязоха от "Б" в "А" група". Положихме основите на един сериозен отбор, имахме амбиция за влизане в елита и на полусезона 2012/2013 г. бяхме на една точка зад Нефтохимик, на второ място, без грам задължения, с голям колектив. Но за съжаление на 17 януари се получиха едни ексцесии с местни криминални контингенти, заради които си тръгнах тогава. Това всички го знаят. Отборът го оставих финансово изряден, на второ място в "Б" група. Няколко месеца по-късно този отбор беше фалиран", каза още Динов.