Горяха къщи във Вълчитрън, Горник и Бреница

Причините за произшествията са в процес на установяване

На 27 септември 2021 година в 11:00 часа служители на РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ - измиване на пътното платно от маслен разлив в Плевен при надлеза на индустриална зона. През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили пламъци в запалени сухи треви и стърнища в землищата на селата Садовец, Ракита, Асеновци, Гиген, в землището на градовете Никопол и Тръстеник, в село Новачене на улица „Раковска”, в Плевен в местността „Табакова чешма” и в ж.к. „Дружба“, в град Червен бряг в ж.к. „Победа“.
Шест пчелни кошера изгоряха в Плевенско вчера след обяд. В 13:21 часа в Оперативния център  при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в сухи треви в землището на село Тотлебен. По първоначална информация причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Бързата реакция на огнеборците от плевенската районна служба е спасила 116 кошера.

На 27 септември служители от РС ПБЗН – Плевен са потушили пламъци в контейнер за отпадъци в областния град на бул. „Христо Ботев”.

Рано тази сутрин пожар изпепели домашно имущество и покривна конструкция в къща в село Вълчитрън. На 28 септември в 01:22 часа в РС ПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в частен имот на улица „Васил Априлов”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са покривна конструкция 50 кв.м., фреза; моторен трион, дърва за огрев-5 куб.м; домашно имущество. Пострадали хора няма.

На 28 септември в 00:46 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за горяща къща в село Горник. Унищожени са покривна конструкция 120 кв.м., домашно обзавеждане и имущество. Причините за произшествието са в процес на установяване. За изясняване на обстоятелствата около инцидента работата продължават служители от РУ Червен бряг и експерт от РСПБЗН – Червен бряг.

Днес – 28 септември, в 00:47 часа е съобщено за пожар в къща в село Бреница. Изгорели са покривна конструкция 100 кв.м., мебели, домашно имущество и техника. Опушени са стените на 90 кв.метра. Пострадали хора няма. Пламъците са потушени от служители на РСПБЗН – Кнежа. Причините за инцидента са в процес на установяване. В светлата част на денонощието ще бъдат извършени огледи. Разследването е поето от служители на РУ Кнежа.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"