Чавдар от "Фермата": Ваксинирането не е въпрос на личен избор, а на обществено оцеляване

"Хората не се стряскат и ще излезем страшни говеда" - коментира хлебарят от Плевен

Чавдар Христанов от настоящия сезон на "Фермата" гостува в предаването "Преди обед", където сподели подробности за участието си в шоуто.

"Липсата на заинтересованост по отношение на българската история ме вбеси. Аз съм родолюбец, а не националист – тази дума се изврати заради политиката, те я яздят и я обезсмислиха. Във фермата имаше едно инфантилно поведение от хора на зряла възраст. С Ивайло имахме два сблъсъка за 42 дни престой, което е несъществено. Конфликтът беше доста преекспониран и може би трябваше така да бъде. Аз предпочитам да говоря за семейни ценности, деца, родолюбие, а при него думите са: "Обичам да се забавлявам" и "Ще говоря и правя каквото си искам", но без да се вметне допълнението: "Стига да не преча на другите". Когато тези неща ти се сервират три пъти на ден седем пъти в седмицата, в един момент идват малко повече", заяви Чавдар.

По време на интервюто родолюбивият хлебар от Плевен обясни защо на блузата си има бадж с QR код.

"Това е моят зелен сертификат. Искам да го нося на гърдите си постоянно и така ще направя оттук насетне. И призовавам всеки, който има лична отговорност, да го направи. На гърба на баджа обаче пише „Обществена безотговорност“ и 24 454 – цифрата на починалите от началото на пандемията от този жесток вирус. Още чакам хората да се стреснат, ние ще излезем страшни говеда. Ако чакаме още нещо да се случи, не знам, освен да падне метеорит и да избие още 50 000 човека и тогава да се стреснат. Не знам дали ваксината е добра, не знам дали ще ми навреди, аз имам три деца. Млад съм достатъчно, та да не съм в засегнатата група на заплашените от летален изход, и въпреки това си сложих ваксина - не заради мен, а заради моите комшии, приятели и хората, с които си говоря на улицата. И това е моята лична отговорност. Ние сме във война, всеки ден умират хора. Трябва да направим така, че да се спасяваме един-друг. Когато някой каже, че това е въпрос на личен избор - не, не е въпрос на личен избор. Това е въпрос на обществено оцеляване. И ако ние не поемем обществената си отговорност към всеки един до нас, тогава не знам какво правим в това общество", сподели Чавдар Христанов.