Цецка Цачева: България трябва да спечели отново доверието на европейските си партньори

"Предстоят трудни месеци, които обаче с едно стабилно управление могат да бъдат овладяни", заяви Цецка Цачева

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев, Зорница Петрова и Мирослав Траянов посетиха Община Долна Митрополия. Те представиха управленската програма на ГЕРБ, като се срещнаhа с жителите на селата Комарево, Ореховица Брегаре, Божурица, Крушовене и град Тръстеник.

„Средствата за земеделието основно идват по европейските програми за 2014-2020 година 32 млрд. е помощта от европейската солидарност за България. Това прави над 5 млрд. на година. Тази година обаче в България и стотинка няма да влезе от тези пари. Когато управлява ляво правителство, макар да не бяха леви, Европа спира еврофондовете. От БСП са свикнали едни готови пари някъде да ги вземат и да ги раздадат на калпак, но това не носи принадена стойност и не работи за икономиката. Вместо да направят проекти по тези програми и в държавата да влязат тези пари сега, те вземаха и си гласуваха в парламента кредити. Само че кредит от банка и от друга държава се взема с лихва и те са 6 млрд. по номинал, но с лихвата са над 7 млрд. Всичко това ще се плаща от милион и осемстотин хиляди граждани, които работим в момента.”, каза Цецка Цачева.

В село Брегаре кандидатите за народни представители за Плевен и водачът на листата Цецка Цачева се помолиха за здраве и сили за тях и целия български народ, защото предстоят трудни месеци, които обаче с едно стабилно управление могат да бъдат овладяни и България да спечели отново доверието на европейските си партньори. А това означава усвояване на доста средства и реализиране на належащи и изключително значими проекти във всички сфери.