Майката на Влади за малко да бъде назначена за служебен защитник на брата на издирвания Хюриет

"Започвам да си мисля, че е възможно да не бъде толкова скоро открит", сподели Галя Горанова

Ловешката окръжна прокуратура издаде европейска заповед за арест на избягалия от правосъдието Хюриет Сюлейманов. Припомняме, че на 5-ти май 2014-та неправоспособният циганин уби в катастрофа край Луковит трима студенти от Плевен. Сюлейманов избяга от местопрестъплението и се опита да прехвърли вината на приятелката си. Върховния касационен съд го осъди на 15 години затвор.

Процесът срещу Хюриет Сюлейманов се водеше задочно, тъй като той напусна пределите на страната докато беше под домашен арест няколко дни преди началото на делото.

Майката на едно от загиналите момчета - Влади, каза пред БНТ, че почти е загубила надежда, осъдения Сюлейманов да бъде намерен и вкаран в затвора. По ирония на съдбата Галя Горанова, която е адвокат, за малко да бъде назначена за служебен защитник на брата на издирвания.

"Когато разбрах, че това е брата на убиеца на сина ми и на останалите дечица го попитах - къде е брат ти, а той беше толкова развеселен и каза: "Не знам, но спокойно, ще го намерите". Така, че след като този човек престъпник, който за пореден път беше осъден, се забавляваше с мен в залата и аз бях безсилна да направя каквото и да било, започвам да си мисля, че е твърде възможно Хюриет да не бъде толкова скоро открит за съжаление", сподели майката на Влади пред БНТ.

Според Горанова, миналата година Сюлейманов е бил засечен заедно с брат си в немския град Хаген, но тогава за него не е имало европейска заповед за задържане. Сега, ако Хюриет бъде открит, в която и да е европейска страна, съответния съд ще прецени дали може да бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание.