Предстои премиера на филма "#Агресия” с участието на ученици от СУ "Иван Вазов" (Видео)

В документалната лента участва и плевенчанинът Асен Великов, капитан на Левски Лукойл

Този четвъртък, 19 септември, от 18,00 часа в Музей на спорта, ст. "Васил Левски", ще се състои премиерата на документалния филм “#Агресия”, който се реализира от асоциация "Докосни дъгата", ММС и БНТ по проекта “Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията”. Част от документалната лента, представяща различните форми на агресия, са боксьовите национали Даниел Асенов и Станимира Петрова, баскетболистът Асен Великов, младежки футболни национали, както и други популярни българи, младежи, учители, треньори, психолози, представители на институции, имащи отношение към превенцията и справянето с проявите на агресия във всичките й форми.

Във филма участват и ученици от плевенското СУ "Иван Вазов". Ниагара Георгиева, Синтия Чалъкова, Зина Махмудова, Камелия Григорова, Божидар Вътков, Симеон Янев и Ивайло Боев разказват свои лични истории, в които са били свидетели и жертви на агресия и споделиха личното си мнение по темата. 

Информационната кампания има за цел да покаже на обществото и отговорните институции рисковете, които дебнат от ниската информираност и непознаване на основни начини за справяне в конфликтни ситуации и при зависимости. Темата, свързана с насилието сред младежите заема често място в нашето ежедневие. За съжаление агресията се проявява често, дори и сред малолетните (под 14 години), вкл. в училищата, което е показател за липсата на толерантност и човечност в общуването между младото поколение.

Филмът “#Агресия” иска да покаже, че агресията унищожава свободата, както и да напомни за ролята на семейството, училището и спорта като възпитателен фактор във формирането на личността и подготовката за живот в обществото на всеки един млад човек.

Документалната лента е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"