Предложиха на Марио Петров да подгрява мача на Кличко и Джошуа на "Уембли"

Плевенчанинът получил оферта за двубой с олимпийския шампион Джош Кели

Боксьорът Марио Петров предизвиква все по-голям интерес на Острова, след като спечели International Super Welterweight Challenge. Плевенчанинът е получил предложение да участва в един от подгряващите мачове на дългоочаквания мегасблъсък между Антъни Джошуа и Владимир Кличко за световните титли на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) на 29 април на стадион "Уембли".

Възпитаникът на Спортното училище е бил вариант за противник на олимпийския шампион от игрите в Рио 2016 Джош Кели, който дебютира на профи ринга неотдавна. Офертата обаче не била с добри финансови параметри и екипът на Петров я отклонил. В крайна сметка с Кели утре ще играе пакистанецът Фахийм Кан.

"Представям си каква невероятна атмосфера ще е. Със сигурност щеше да е голяма чест да се изправя пред 90 хиляди на "Уембли" и милиони пред екраните, но преценихме, че няма смисъл от такъв мач при тези условия, а и времето ми за подготовка е твърде малко.", сподели Петров пред Plevenutre.bgСнимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"